Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Владимир Путин е попречил на дъщеря си да пътува в чужбина за рождения й ден на фона на опасенията, че тя не възнамерява да се връща в Русия, съобщи в. „Дейли мейл“.

Според московски източници, ученият д-р Мария Воронцова е искала да лети до „приятелска“ на Москва страна с цел ваканция на тропически плаж, за да отбележи 37-ия си рожден ден. Тя планирала романтично бягство с 33-годишния Евгений Нагорни, неин партньор след разпадането на брака й с нидерландец, син на полковник от НАТО.

„Путин отговори с категоричен отказ, засилвайки сигурността на Мария. По наша информация голямата дъщеря на президента не е планирала да се връща в Русия“, твърдят източниците от Москва.

В доклада не се посочва дали причината за предполагаемия й план да се укрие в друга страна е кървавата война на баща й в Украйна.

Мария, която беше санкционирана от западните страни заради семейните си връзки с Путин, има син, който вече е на осем години, от бившия си съпруг Йорит Фаасен. Сега й е забранено да пътува до големите западни страни, но преди тя обичаше да ходи в Европа.