Учени от Автономния университет в Мадрид, като част от изследователски екип, установиха, че хората, които предпочитат да пият вино, имат леко намален риск от развитие на фатално раково заболяване.
Освен това, любителите на тази напитка е по-малко вероятно да умрат от причини, свързани с алкохола. Резултатите от проучването са публикувани в списание JAMA Network Open, пише „Фокус“.
Учените са анализирали данни за здравето и хранителните навици на 135 103 възрастни на възраст над 60 години. Те са разделили участниците на групи, според количеството и вида алкохол, консумиран дневно. След това изследователите са определили социално-икономическите и биологичните рискови фактори за преждевременна смърт за всеки субект и започнали да наблюдават доброволците.
Стажант редактор в Novinarnik.BG
Алекс започва първата си работа като стажант редактор в Novinarnik.BG през юли 2024-та година и работи под строгото наблюдение на главния редактор на уеб сайта – Дамян Иванов
Имейл за контакт с Алекс – [email protected]
За нас / ABOUT US