fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Певицата Виктория Георгиевa – VICTORIA, ще бъде българския представител на „Евровизия 2020“, обявиха днес на пресконференция БНТ заедно с партньорите на проекта от Ligna Group.

VICTORIA, която ще бъде 13-ият български участник в историята на конкурса, е родена във Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти X-Factor България, където достига до финалните петима участници. След това записва и издава солови песни като част от музикална компания Monte Music. От пролетта на 2018 г. е независим изпълнител и издава две песни – „Странни време“ и I Wanna Know. Втората е продуцирана в Лос Анджелис, а през през септември британската компания Ostereo подписва договор за международното й разпространение.

В края на октомври БНТ обяви, че след едногодишна пауза България ще се завърне на конкурса, чието 65-о издание ще се проведе през май в Ротердам. Това стана възможно, след като Българската национална телевизия постигна споразумение за публично-частно партньорство за финансиране на участието от продуцентски компании от България и Великобритания.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.