Не бъдете безразлични! Споделете новината:

При мен идваха мастити бизнесмени, които казваха „Затваряш бензиностанциите и ставаш вицепремиер. Това се случваше в началото на мандата. Това каза по bTV лидерът на „Воля“ Веселин Марешки за новата „Патриотична коалиция“ с Валери Симеонов, като даде заявка за борба с олигархичните зависимости и корупцията.

По думите му бизнесът му не бил пораснал дори с 1 см. от обществени поръчки в здравеопазването.

По повод обвиненията на Христо Иванов за незаконни строежи в Морската градина във Варна, лидерът на „Воля“ коментира: „Само пълен идиот може да твърди, че аз строя незаконно в Морската градина. Когато се е случило всичко това Иванов беше подлога или патерица на Бойко Борисов. Гражданите не се вълнуват от тази тема“.

За решението за „Патриотична коалиция“ Марешки потвърди, че разговорите между двете формации се водят отдавна.

„Битката започна, ние дадохме началото. Очакваме пълна мобилизация на патриотичният вот. Това, което ни събра е, че успяхме да загърбим егото си.

Образуването на патриотичната коалиция е основната новина на тези избори, но не по-малко важно е, че нашите врати са отворени за всички патриотични формации, които споделят интереси, за които милеят всички българи“, заяви лидерът на „Воля“.

Водещата обаче припомни, че Марешки преди време искаше оставката на Симеонов.

„Бях подлъган от майките на деца с увреждания, когато поисках оставката на Валери Симеонов. Имаме ли проблеми с програмите и служим ли на чужди интереси, това ме попита Симеонов, когато дойде при мен. Разделителните линии ги оставяме настрани. Като ме видя ме попита: „Ти Русия или България? Аз казах Русия, но след България. За мен българските национални интерес са най-напред. Той ми потвърди същото – първо защитаваме България, после си имаме други пристрастия“, обясни за отношенията между двамата лидерът на „Воля“.

Заговори и за разцепване на патриотичния фронт без да споменава ВМРО, то по думите му те ще бъдат наказани от патриотичния вот.

Накрая Марешки направи заявка, че „Патриотичната коалиция“ ще бъде огромната изненада на изборите, като се бори за минимум трето място.

„Другото нещо, което ще афишираме до дни е „Договорът Марешки“, в който ще пише „Евтини горива за всички“. Обещанието за евтини лекарства за грамотните остава“, завърши Веселин Марешки.