Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Върховният административен съд постанови името на бизнесмена Боян Найденов да бъде свалено от интернет страниците на Министерство на финансите и Национална агенция за приходите във връзка т. нар. “разширен български списък със санкциите по закона „Магнитски“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

В петък съдът излезе с определение от списъка да бъде изваден и неговият брат Цветомир Найденов.

На 15 юни Министерството на финансите на България публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ.

Цветомир Найденов, брат му и баща му твърдят, че от близо две години са прекратили отношения с Васил Божков, който е един от българите, попаднали под санкциите на Закона „Магнитски“.

По делото на Боян Найденов има справка от МВР, в която се посочва, че за него не е установена свързаност с дружества от разширения списък. Също така Найденов е изложил аргументи и доказателства, че е прекратил всякакви отношения с лица, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от САЩ. Прекратяването на свързаността се вижда и в Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенцията по вписванията, посочват още от ВАС.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК