Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Протестите срещу мен са намеса в правилата и реда на парламента. Това коментира в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Недоволството срещу неговия пост на заместник-председател на НС било намеса в парламентарната демокрация. Постът му бил съгласуван с другите формации.

Както ДПС има заместник-председател, така както БСП и ГЕРБ имат, така е редно и ОП да имат, изтъкна Симеонов.

Неговата парламентарна група решила той да поеме позицията. Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нужда от повишаване на рейтинг, категоричен бе лидерът на НФСБ.

По думите му всеки има право да протестира.

Припомняме, че вчера ДПС отказа да участва в заседанията на НС заради назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента.

Вчера лидетър на НФСБ заяви в парламента, че вижда политическа намеса в протестите срещу него.

От АБВ определиха новия му пост като гавра. „Българска домашна ракия“ пък подкрепи Симеонов.

На 20 ноември лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от „Обединени патриоти“. Причината е, че депутатите от „Атака“ напуснаха ПГ на „Обединени патриоти“ и поискаха заличаването й.

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US