Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Протестите срещу мен са намеса в правилата и реда на парламента. Това коментира в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Недоволството срещу неговия пост на заместник-председател на НС било намеса в парламентарната демокрация. Постът му бил съгласуван с другите формации.

Както ДПС има заместник-председател, така както БСП и ГЕРБ имат, така е редно и ОП да имат, изтъкна Симеонов.

Неговата парламентарна група решила той да поеме позицията. Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нужда от повишаване на рейтинг, категоричен бе лидерът на НФСБ.

По думите му всеки има право да протестира.

Припомняме, че вчера ДПС отказа да участва в заседанията на НС заради назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента.

Вчера лидетър на НФСБ заяви в парламента, че вижда политическа намеса в протестите срещу него.

От АБВ определиха новия му пост като гавра. „Българска домашна ракия“ пък подкрепи Симеонов.

На 20 ноември лидерът на НФСБ Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от „Обединени патриоти“. Причината е, че депутатите от „Атака“ напуснаха ПГ на „Обединени патриоти“ и поискаха заличаването й.

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.