Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Очарователният модел и участничка в новия сезон на риалити предаването “Ергенът” Валерия Георгиева се снима заедно с вълка Черок в подкрепа на Европейската гражданска инициатива “Европа без ценни кожи”. Инициативата събира подписи за забрана на всички ферми за кожи в Европейския съюз, както и забрана на продажбата и вноса на продукти от ценни кожи. След като се съберат определен брой валидни подписи, Европейската комисия ще се ангажира с разглеждане на искането на гражданите, пише Agro.bg.

В публикация в социалните мрежи Валерия споделя предизвикателна фотосесия заедно с вълка Черок, който е холивудска знаменитост. Освен с участието си във филми, той е известен и като предсказател на мачове от световното първенство през изминалото лято.

“Така и не разбрах какво удоволствие може да изпита човек, носейки чужда кожа, заради която невинни животни плащат с живота си. Някак си отказвам да приема, че живея сред толкова жестоки хора, които се възползват от онези, които нямат право на глас и не могат да изкрещят “Моля те, не взимай кожата ми! Без нея умирам бавно, а докато се опитваш да ми я вземеш, изпитвам зверска болка”.

Всъщност те крещят, но без думи, знаете ли? Крещят, докато ги дерат, за да им вземат единственото, което притежават – кожата и живота им!

Заедно с прекрасния Черок направихме тази фотосесия в подкрепа на Европейската инициатива за забрана на ценни кожи и за да ви помолим, ако носите такива палта, да се откажете!

Откажете се заради Черок, който можеше да лежи до мен одран, заради всички норки, чинчили и лисици, които стават жертва на тази жестока индустрия! Черок е красив, но палто от Черок няма да е красиво. Ничия болка и страдание не могат да ви направят красиви, ако сте грозни отвътре!

Нека всеки носи собствената си кожа!

Моля всеки, видял поста, да подпише петицията на https://evropabezkozhi.eu! “, сподели Валерия.

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Valeria Georgieva (@thegirlwiththestrays)

“Мотивите за забраната на фермите за кожи са свързани с жестокост към животните, рискове за човешкото здраве, вреда за биоразнообразието и замърсяване на околната среда. За да се запазят кожите на животните, те се убиват в газови камери, с ток или чрез чупене на врата. Норките, отглеждани във ферми за кожи, са първите индустриални животни, за които е доказано, че предават зоонози като Ковид-19 и птичи грип обратно към хората.”, допълва Петя Алтимирска от Кампании и активизъм за животните в индустрията (КАЖИ).

До момента над 1.5 милиона граждани на ЕС са подкрепили инициативата “Европа без ценни кожи”. Желаещите да подпишат искането за забрана могат да го направят онлайн до 1 март 2023 г.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.