Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Друга нова функция от WhatsApp за Android потребители: Обажданията ще се показват в секцията за обаждания на телефона!

Обажданията, извършени през WhatsApp, сега ще се появяват в секцията за обаждания на телефоните с Android.

Кога ще бъде достъпна функцията? Ето детайлите! В момента обажданията в WhatsApp могат да бъдат видяни само в самото приложение. Но предстоящата интеграция ще улесни управлението на обажданията, особено за тези, които често използват разговори в WhatsApp. Според информация от Android Police, тази функция в момента се тества в ограничен бета режим.

На предоставената екранна снимка обажданията от WhatsApp се вписват в регистъра на обажданията на приложението Google Phone и са отделени от стандартните обаждания на мобилния оператор с етикета „WhatsApp“.

Когато тази интеграция бъде напълно въведена, ще имате възможността бързо да стартирате повикване през WhatsApp, като просто докоснете тези записи. Освен това, се предполага, че тази функция може да не остане ограничена само до WhatsApp, а други VoIP приложения може също да предложат подобна интеграция.

Кога обажданията в WhatsApp ще бъдат интегрирани?

Тази функция вече е достъпна за потребителите на iOS, тъй като локалната история на обажданията на iPhone може да показва VoIP повиквания от трети страни. Потребителите на Android досега не са имали възможност да използват този комфорт, но стъпката на WhatsApp за отстраняване на тази липса може да насърчи други VoIP приложения да предложат подобна интеграция.

Интегрираната функция за запис на разговори в WhatsApp е само един пример за това как увеличаването на удобството на различни платформи може да подобри качеството на живот, особено за потребителите, които често използват WhatsApp за комуникация. Безпроблемната интеграция на обажданията ще направи използването на WhatsApp за поддържане на връзка по-лесно и удобно, като се премахне необходимостта потребителите да превключват между приложенията.