Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Българчето, което беше изоставено в Украйна, посрещна празниците в Русе.

Mомиченцето на година и половина бе изоставено в Украйна при раждането се прибра у дома.

Детето вече се учи да прави първите си стъпки и първите бели в Центъра от семеен тип в Русе. Родена е едва 620 грама, а прогнозите за нея още в Украйна били много лоши, съобщава БТВ.

“Тя е била в много тежко състояние при раждането. Родила се е с инфекция на дихателната система”, каза педиатърът на детето Мария Христова.

Затова с пристигането в Русе започват опасенията, че тя няма шанс за нормален живот в истинско семейство. Момиченцето е било прегледано обстойно от много специалисти.

Реагира абсолютно адекватно за възрастта си, няма нещо, което да ни притеснява. Единственото е ниското ѝ тегло, което ще се регулира. Действаме много внимателно, постепенно, захранваме я с различни храни. Тя се храни с добър апетит”, заяви директорът на центъра от семеен тип „Слънчо“ – Русе Милена Неделчева.

За краткото време, в което детето е в центъра в Русе, вече е слабост на всички служители тук.

Неделчева разказва, че детето е с благ характер и е усмихнато.

“Всички ѝ се радваме, тя е благодарна на топлината, с която я обгрижваме и на това, което правим за нея”, каза д-р Христова.

До този момент биологичните родители не са потвърдили отказ от момиченцето, но и не са заявили желание да я отглеждат.

От Държавната агенция за закрила на детето все още водят разговори с тях. Само при отказ от права, усмихнатото дете ще може да влезе в списъка за осиновяване.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК