Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Български футболен фен на „Ботев“ (Пловдив) е починал в Солун след нападение на гръцки запалянковци от местния клуб ПАОК, съобщава БТА. От гръцката полиция уточниха, че 28-годишният мъж е атакуван заедно с двама свои приятели от около 15-20 души, въоръжени с бухалки, в близост до паркинг в центъра на града.

От съобщението на полицията се разбира, че починалият българин първо е бил нападнат от феновете на ПАОК, след което е бил блъснат с кола. Все още се изяснява дали е починал от ударите с бухалка или след сблъска с автомобила.

Гръцката полиция каза още, че 28-годишната жертва и още двама негови български приятели били атакувани вчера следобед. Те били пребити, а по време на побоя 28-годишният мъж се озовал на улицата и бил прегазен от кола. Останалите двама нападнати българи са без опасност за живота.

Полицията издирва водача на колата и изчаква резултатите от аутопсията, за да установи дали българинът е починал от прегазването или пък в резултат на побоя. 14 души са били арестувани във връзка с трагичния инцидент.

Тримата нападнати българи са фенове на „Ботев“ (Пловдив), чиито поддръжници са свързани с базирания в Солун отбор „Арис“, който е най-големият съперник на ПАОК в града. В събота тримата българи са били на дербито между двата тима.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.