Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Да побеждаваш японците в Япония. И то в техния спорт – сумото. Спорт, който практикуват от древността и преплитат с важни шинтоистки традиции. В „България сутрин“ гостуваха хората, които познават и цената, но и сладкия вкус на победите – сумистът Пенчо Дочев, който преди дни стана бронзов медалист в категория до 85 килограма в Осака, и неговият треньор – Христо Христов.

„Българите винаги сме били на високо ниво в сумото. Японците имат изградена техника и много трудно може да им се противопоставиш. Започвам със сериозни удари, за да мога да ги пресека. Изградил съм си начин как да се боря срещу японците, с другите се боря по различен начин“, разкри Пенчо Дочев.

Сумистът ни е тренирал борба и се е пускал в ММА битки. Смята, че те му помагат за представянето му на дохиото.

„Занимавах се 20 години с борба и в НСА се запознах със сумото. Близо 9 години вече се занимавам със сумо. От 2-3 години се занимавам и с ММА“, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

„Бях сигурен, че ще победи, защото миналата година също победи японец“, сподели треньорът му Христо Христов.

И подчерта, че подготовката преди срещата е много важна за успеха, тъй като по време на срещата нямаш време за тактика. Философията на сумото е да демонстрираш, че излизаш с чисти мисли и чисти ръце, отбеляза той.

Следващите големи състезания за Пенчо Дочев са догодина – Републиканско първенство, Европейско първенство в Азербайджан и Световно първенство в Полша.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК