Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Българският национален отбор по волейбол ще се изправи срещу Нидерландия във втория си мач от квалификационния турнир в Берлин. Двубоят е днес от 15.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ 3.

В понеделник българите играха силно и поднесоха изненада с победата си с 3:2 срещу Франция.

С успеха си воденият от Силвано Пранди отбор е трети в групата с две точки. Начело са „петлите“ с четири, следвани от европейския шампион Сърбия с три, но и двата състава са изиграли по два мача. При победа с 3:0 или 3:1 България ще събере пет точки и ще е начело преди последните срещи в групата.

Напред продължават първите два отбора от двете групи, а за Токио се класира само победителят в турнира.

Диагоналът Цветан Соколов остана силно впечатлен от представянето срещу Франция. Той посочи, че е положително настроен, но призова за спокойствие.

„Според мен заслужавахме тази победа. Това беше един от най-добрите ни мачове. Изиграхме страхотен двубой, най-вече тайбрека. Имахме ситуации, в които наистина французите натискаха много със сервис, но ние успявахме да изиграем дори и високите топки, които имахме, по най-добрия начин. Много движение, доста усилена работа в защита“, каза Соколов.

„Трябва да мислим мач за мач – много пъти сме мислили за напред и нещата не са се получавали. Така че, нека да си починем и изчистим главите за срещата с Нидерландия. Със Сърбия изиграха мач на приливи и отливи, но всеки ден е различен“, добави българският диагонал.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US