Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Волейболистките от националния отбор на България напълно надигра и победи Чехия, затваряйки срещата при резултат 3:0 (26:24, 25:12, 25:7)

Двубоят се игра в Спортна зала “Колодрума” в Пловдив в мач от 4-ия кръг на Група В на европейското първенство за жени, пише Gong.bg.

Иван Петков заложи в титулярния състав на Петя Баракова на мястото на Лора Китипова. Двубоят започна равностойно до 4:4. Елица Василева завърши хубава атака от зона 4 за 5:5. Родните състезателки обаче постепенно взеха инициативата и поведоха с 13:10 след силна серия от сервис.

Постепенно обаче българското посрещане се разпадна, което позволи на чехкините да се върнат в мача и дори да стигнат до сетбол при 24:23. Българките обаче успяха да се съвземат и да обърнат до 26:24.

Втората част започна, както завърши първата. Родните националки успяха на няколко пъти да изпълнят чудесна блокада, да направят аванс от 8:3. Преидмството за българките обаче стана абсолютно необратимо, след като авансът достигна смазващите 12 точки при 19:7.

Газта от педала не беше свален от нашите националки във финалните точки на сета, за да бъде затворен при смазващото 25:12.

Чехкините продължаваха да се мъчат и в третата част, а България за пореден път натрупа солиден аванс, повеждайки с 14:8 в средата на частта. Авансът продължи да расте главоломно, за да достигне до 22:12. Гостенките показаха зъби и намалиха разликата до 23:17, след доста сериозно разсейване на родните състезателки, но обрат нямаше, за да се поздрави България с трети чист успех на шампионата.

България – Чехия 3:0

Ето и съставите:

България: Петя Баракова, Емилия Димитрова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Христина Вучкова — Жана Тодорова-либеро

Чехия: Катерина Валкова, Габриела Орвошова, Михаела Млейнкова, Андреа Косаньова, Вероника Трънкова, Магдалена Йехларова — Вероника Досталова-либеро