Не бъдете безразлични! Споделете новината:

България е на първо място в света по златни медали в цялата история на Международната олимпиада по лингвистика. Това съобщи инж. Александър Велинов – един от ръководителите на школите по лингвистика в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и постоянен член на Международния борд на олимпиадата във Фейсбук.

България има спечелени 22 златни медала и успя да изпревари САЩ, които имат 21, следвани от Русия, Англия и Полша.

Вече сме на първо място в света! Усилията ни се увенчаха със заслужен успех! 20 години труд, 20 години преподаване, 20 години Международна олимпиада по лингвистика и най-накрая България е на първо място по брой златни медали за всички времена! Нямам думи да изкажа радостта си. Нямам и възможност да спомена всички хора, които през цялото това време отделяха частица от себе си, за да стигнем до тук, за да бъдем наистина най-добрите в света. Благодаря на целия екип от преподаватели, бивши и настоящи състезатели и съмишленици за общите усилия, които ни доведоха до върха. Супер сме! Най-добрите!, написа Велинов.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.