Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Преди броени часове в България е пристигнало едно от най-специалните BMW-та правени някога – 3.0 CSL. Това разбираме от публикация на @bulgarian_registry в Instagram.

Колата е снимана в затворен автовоз и макар да няма информация за това кой точно е собственикът, то вероятно той е познат в средите на BMW, тъй като е успял да получи квота за една от 50-те бройки за целия свят.

Припомняме, че BMW 3.0 CSL може да се похвали с 3.0-литров редови шестак с мощност от 560 конски сили. Това е най-мощният шестак поставян някога на M-автомобил, подходящ за пътя. Заедно с това, колата се отличава с брутален стайлинг и със сигурност не може да бъде объркана на пътя.

Спортното купе е базирано на М4, макар да се различава драстично в много аспекти. Предните фарове с взети от М4 CSL с характерния цвят на светлините, докато предните решетки са препратка към концепта 3.0CSL от 2015 година.

Отворите на предния капак също са вдъхновени от оригиналния модел и имат функционална роля за охлаждане на спирачките и двигателя. Джантите са 20-цолови отпред с централна гайка и 21-цолови отзад със специален дизайн и гуми Michelin с отличителен надпис 50 на страничната част. Задната част е силно издължена с голямо крило и променени светлини, също вдъхновени от класическия модел.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК