Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Бургас ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Събитията, които целят популяризиране на военната професия сред младите хора, ще се състоят на 6 октомври. Целите на кампанията са да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България, популяризиране на военната служба сред обществеността и утвърждаване на позитивния образ на Българската армия.

 

Министерство на отбраната

 

От 14:00 часа в Морската градина, в района на открита сцена „Охлюва“ ще се състои показ на специализирано оборудване, екипировка и въоръжение на Военноморските сили (ВМС), Военновъздушните сили, Съвместното командване на силите, Съвместното командване за специални операции и Военна полиция. По същото време ще се проведе информационна борса с представители на Централното военно окръжие.

На място младите хора ще могат да се запознаят с възможностите и условията за постъпване на работа в Българската армия. От 14:00 часа в района на Морска гара в пристанище Бургас ще се проведе статичен показ на въоръжение и специализирано оборудване и екипировка от състава на военните формирования от гарнизон Бургас и демонстрация на специализиран ръкопашен бой.

На проявите ще присъства флотилен адмирал Велко Велков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, както и командирите на формированията от гарнизон Бургас.

Представителният духов оркестър на ВМС, ще изнесе концерт на терасата на Културен център „Морско казино“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК