Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Холивудският ас Брус Уилис се бори с деменция, която, когато прогресира, може напълно да съсипе живота му и да го извади от света на киното, съобщават светските издания.

Деменцията на актьора е открита от режисьора Мат Ескандари, който работи с 66-годишният Уилис по няколко филма, пише Блиц.

„Истина е. Режисирал съм четири филма с него, така че знам от първа ръка. Тъжно е да видиш легенда като Брус Уилис да се руши пред очите ти. Видях какво е да се работи с него през последните няколко години“, написа режисьорът в коментар във Фейсбук под кадрите от слуховете за болестта на Уилис.

Феновете започнаха да се тревожат за екшън звездата, когато той започна да участва в нискобюджетни филми. Появиха се съобщения, че актьорът е имал проблеми със запомнянето на диалога, но първоначално мнозина го обвиняваха, че е станал мързелив. Сега се оказва, че Брус Уилис се бори със сериозно заболяване.

Светското издание „OK!“ разкри още през януари 2021 г., че Уилис се бори със загубата на паметта си и прекарва повече време със семейството си.

„Тези, които са близки до Брус, му помагат и се опитват да запазят тайната“, допълват те.

Според списанието, Уилис е използвал слушалка, за да му помага с репликите още през 2015 г. по време на дебюта си на Бродуей. Техният източник твърди, че легендарният актьор е изпитвал сериозни затруднения по време на снимките на филма на М. Найт Шямалан от 2019 г. „Стъкления“.

„Докато снимаха „Стъкления“, служителите постоянно изрязваха и редактираха сцените, караха го да дублират репликите, защото той не беше в състояние да ги запомни, беше мъчителна гледка“, споделя източникът пред изданието.

„В повечето сцени той е с качулка, като за повечето снимки бяха използвани негови дубльори. На снимачната площадка той не се усмихваше и винаги беше придружаван от асистент, който да го напътства, докато върви.“

Източникът добавя още: „Въпреки че не е бил официално диагностициран с деменция, „той води истинска битка с болестта от няколко години“.“

Според изданието, Уилис се опитвал да прекарва повече време със съпругата си Ема Хеминг Уилис и малките им дъщери Мейбъл и Евелин, както и да подобри отношенията си с бившата си съпруга Деми Мур.

Неговото семейство винаги е гарантирало, че Брус има подкрепата и грижите, от които може да се нуждае във всеки един момент“, каза вътрешен човек. „Тъжно е, че хората му се подиграват.“

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК