Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Заразените с коронавируса 2019-nCoV в Китай вече са 2794 души, според официални данни, предаде Дойче веле. Броят на починалите от болестта вече е 80.

Националната комисия па здравеопазване на Китай публикува нова информация, според която само за денонощие са регистрирани нови 700 случая. Властите разширяват мерките срещу разпространението на заразата.

От 26 януари е забранена търговията с диви животни, а всички животновъдни ферми са поставени род карантина.

Увеселителните паркове „Дисниленд“ в Шанхай и Хонконг спряха работа.

Над 56 милиона души в 18 града на провинция Хубей са под карантина.

Междувременно шефът на Световната здравна организация Тедрос Адхан замина за Китай. Той ще проведе консултации с правителството и с медицински експерти.

По-рано СЗО отказа да обяви извънредно положение заради новия щам, като мотивира решението си с малкия брой заболели извън Китай.

Първите случаи на заразяване с новия коронавирус бяха свързани с пазар за морски продукти в град Ухан, провинция Хубей. До затварянето му на 1 януари там се продаваха не само морски животни, но и прилепи, кокошки, зайци, змии. Смята се, че някой то тези видове е източник на заразата.

Към 27 януари случаи на заболяването са установени в Хонконг, Макао, Тайван, Австралия, Виетнам, Канада, Малайзия, Непал, Сингапур, САЩ, Тайланд, Франция, Южна Корея и Япония.

При хората инкубационният период – през който човек има заболяването, но все още няма симптоми, варира между един и 14 дни.

Без симптоми човек може да не знае, че има инфекцията, но все пак ще може да я разпространи.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК