Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Британците се запасяват с термо бельо, ръкавици и халати, които да им помогнат да се справят със студеното време, за да не включват термостата и да пестят пари, предаде Ройтерс.

Продажбите на одеяла с качулка, пижами, термо бельо и пантофи са скочили през последните седмици, според данните на най-голямата британска верига универсални магазини „Джон Люис“ (John Lewis).

Сметките за електроенергия се повишиха тази година и потребителите се борят с висока инфлация при всички стоки, включително хранителните, а ипотечните кредити също тръгнаха нагоре, което води до рязък скок на разходите за живот.

Продажбите на дамско термо бельо са нараснали повече от двойно през последната седмица спрямо предходната, а одеялата с качулка са се превърнали в бестселър. Продажбите на хавлии са нараснали със 76 на сто спрямо предходната година.

„С оглед на опасенията за разходите за електроенергия купувачите пазаруват с мисъл как да им е по-топло“, заяви в комюнике Клеър Майлс, шеф на подразделението за мода в „Джон Люис“.

Пижамите също се изкупуват много по-рано от обикновено, обяви търговецът на дребно, което е знак, че тази година те ще се използват, за да топлят в студеното време, а не като като коледен подарък.

„Теско“ (Tesco), най-голямата верига британски супермаркети, съобщи, че потребителите продължават да променят навиците си, за да пестят пари.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК