fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Независимият общински съветник и неуспял кандидат за кмет на София Борис Бонев обяви днес пред Би Ти Ви, че е абсурдно да бъде обвиняван в колаборации или управленска подкрепа за ГЕРБ. Той допълни, че управляващата партия знае, че няма как да получат тази подкрепа.

Коментарът на Бонев беше по повод твърденията, че е един от хората, подкрепили Елен Герджиков от ГЕРБ при гласуването за председател на Столичния общинския съвет (СОС). „Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство със или без моя глас, независимо за кого съм го дал“, допълни Бонев

Реално гласовете за Герджиков бяха 33, или с два повече от общия брой на ГЕРБ и ВМРО. Тъй като Волен Сидеров от „Атака“ отсъстваше, се появиха съмнения, че освен един глас от другия съветник от „Атака“ за кандидата на ГЕРБ е гласувал и Бонев.

На въпроса защо не иска да казва за кого е дал гласа си, след като едно от предложенията на „Спаси София“ беше вотът да е явен, Бонев обясни, че ще работи в новия правилник това да е именно така, но за момента не смята да разкрие тайната на вота си.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.