Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Фенове на футболния Левски ще се срещнат с премиера Бойко Борисов в петък. Това стана ясно от думи на председателя на Националния клуб на привържениците на ”сините” Степан Хиндлиян.

Той говори след като ръководството на клуба изнесе детайли за финансирането му, а основният спонсор Васил Божков повтори, че ще прекрати издръжката на клуба, ако държавата отнеме лиценза на частните лотарии.

Това е част от предложени от бившия вицепремиер Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, които правителството подкрепя. Според Хиндлиян, „в ушите на левскаря, думата „национализация“ звучи по начин, по който го изкарва на улицата“. Той не потвърди, че „сините“ фенове готвят протести и допълни, цитиран от БНР:

„Левскарите не сме хора, които се успокояваме от думи. С думи не става, става с действия. Решенията са няколко и те зависят от срещата в петък. Тогава ще си говорим отново. Има настроение за протести, но под каква форма ще бъдат е въпрос да видим.“

Шефът на националния фенклуб каза още, че според него Симеонов е „инструмент“ за определени цели и ако е загрижен за „здравето на нацията“ може да национализира лекарствения бизнес или казината.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US