Борисов разговаря с баварския премиер Маркус Зьодер на Мюнхеската конференция

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Само ние се справихме с нелегалната миграция, най-ниската безработица, 3.7% постоянен растеж на БВП, 10% вдигане на доходите всяка година, много немски инвеститори. Имаме фискален резерв, валутен резерв, стабилен курс евро-лев, втори сме след САЩ по инвестиции в отбраната“, похвали се министър-председателят Бойко Борисов пред баварския премиер Маркус Зьодер, с когото се срещна в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БНТ.

„Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава“, каза Зьодер на госта си.

По време на срещата си ха детайли по инициираната от тях среща между баварския и българския бизнес в София. Те са единодушни, че потенциал в задълбочаването на двустранните контакти има още в иновативните производства с висока добавена стойност и развитието на технологиите. Борисов и Зьодер обсъдиха актуалната миграционна политика на ЕС. „България контролира напълно ситуацията с миграционния поток и продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Граничната сигурност остава наш приоритет“, изтъкна българският премиер Борисов.

Мюнхенската конференция по сигурността събира около 500 световни лидери в областта на политиката, бизнеса, науката, които ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността. Сред темите на форума са и последиците от изменението на климата, както и актуални въпроси от глобалната външна политика като Либия, Източна Азия. В рамките на конференцията Бойко Борисов участва днес и утре в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Планирано е да проведе редица двустранни срещи, съобщават от правителствената пресслужба.

Оставете коментар: