Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„За мен беше удоволствие да се срещна, макар и онлайн, с нашия голям приятел Дейвид Харис, главен изп. директор на AJC – American Jewish Committee /б.р. Американският еврейски комитет/Споделих пред него тревогата си от случващото се в Украйна. Подчертах, че по време на нашето управление, България винаги е търсила баланс, но стриктно се е придържала към ангажиментите си на лоялен член на ЕС и НАТО“.

Това написа след разговора си с Дейвид Харис бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Едновременно с това сме развивали стратегически двустранни отношения с Израел и САЩ. Колебливата политика на сегашното българско правителство, освен че поражда притеснения в международните ни партньори, е и причина за несигурност в целия регион.
По време на управлението на ГЕРБ България бе лидер в борбата с антисемитизма и езика на омразата. Благодарение на усилията, които правителството на ГЕРБ полагаше, две поредни години успяхме да спрем провеждането на т.нар. Луковмарш. За съжаление само преди две седмици това събитие отново се състоя в България. Въпреки това у нас от векове мирно живеят християни, мюсюлмани, евреи и представители на различни религии. Няма правителство, което да е направило повече за вероизповеданията от това на ГЕРБ – бяха ремонтирани редица църкви, манастири, синагоги, джамии и други храмове“, пише Борисов.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК