fbpx

Борисов: Измислете един коронавирус, за да спрем да съжаляваме, че нямаме

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Премиерът Бойко Борисов нареди да се разблокира Държавният резерв, от който да се отпуснат 100 хил. литра спирт. Борисов призова да не се създава паника заради коронавируса.

Към този момент няма болен у нас, увериха представители на здравните власти на извънредното заседание на правителството днес.

Премиерът нареди икономическият министър Емил Караниколов да предприеме мерки, за да няма недостиг на консумативи по аптеките.

„Още днес каниш българските произовдители, които произвеждат тези артикули, осигурявате им достъп до спирт и всички свързани с него производни, свързвате се с производители на маски или ако има такива, които биха могли да си претрансформират производството, да го направят“, нареди премиерът.

След като стана ясно, че болен от новия вирус засега у нас няма, Борисов коментира: „Измислете един, че имаме, за да спрем да съжаляваме, че нямаме, всички имат“.

Той настоя да се говори само истината по темата и нареди да има два брифинга за деня – в 8 и в 17 часа.

От заседанието стана ясно, че ще бъдат отпуснати 77 млн. лв. от Фонда за бедствия и аварии. Те ще бъдат използвани за покупката на още тестове за изследване на болестта, предпазни маски и дезинфектанти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *