Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Както и да го описват – военна окупация, инвазия, това е война, в която вече има жертви. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Все едно да бомбардират Бояна, Варна, Стара Загора и ние да казваме, че е някаква военна операция. Това е война по цялата територия на суверенна държава, отбеляза Борисов.

Изслушах и Урсула фон дер Лайен и много от премиерите. Войната е факт и ние настояваме не само да се приемат декларации, а да бъдем единни, добави още той.

Според Борисов държавата трябва да вземе спешни мерки.

„Да се използва целия експертен потенциал на държавата, включително и на опозицията, план за енергийните източници, машиностроенето, лекарства, хранително-вкусова промишленост“, уточни той.

Това е война за Европа и цялата щета ще дойде в Европа. Това значи слаба Европа. Ще последва обедняване. В България това не ни интересува, защото не сме участвали в Плана за възстановяване, коментира още лидерът на ГЕРБ.

По думите му в днешния ден трябва да демонстрираме единство. И отбеляза, че ГЕРБ ще подкрепи правителството по всички теми, ако имат нужда.

Предлагаме подкрепа, единство на нацията. В XXI век доживяхме в Европа да има пак война, каза още Борисов.

От ГЕРБ предлагат да се направи коридор за българите, поискали да бъдат евакуирани от Украйна. Само в Одеска област живеят над 130 хиляди българи, отбеляза Борисов и изрази подкрепа към казаното от президента Румен Радев по-рано днес, че над 4000 българи са поискали да бъдат евакуирани и те ще получат съдействие от държавата възможно най-бързо.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК