Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Аризона започва да се обръща в полза на Тръмп, съобщи в профила си в социалната мрежа анализаторът Борислав Цеков, който е от учредителите на „Европейско Тръмп общество“ и автор на книгата „Доктрината Тръмп“.

Докторът по конституционно право припомня, че ако сегашният президент успее да спечели Пенсилвания, Джорджия и Аризона, победата ще е негова.

Крадат изборите, категоричен е Цеков по повод нарушения на вота в някои щати.

„Две добри и една лоша новина. Лошата е, че изборите в САЩ заприличаха на вот в някоя бананова република.

Флагрантни фалшификации в щатите, управлявани от демократите. Авторитетната организация Project Veritas пусна видеозапис на пощенски служинел от Уисконсин, който свидетелства, че в е бил принуден от началниците си да в деня след изборите да слага пощенско клеймо от 3 ноември, т.е. все едно са подадени в срок, и да изпраща с експресна пратка хиляди бюлетини за Байдън до избирателната комисия. Те са подавани дори и от името на отдавна умрели хора. Не се допускат наблюдатели на преброяване и пр. Същото е и в Мичиган. Крадат изборите. В Уисконсин ще има повторно преброяване и нещата може да се обърнат – това ще стане ясно през следващите 2 месеца“, коментира Цеков.

„Първата добра новина обаче е, че в момента тези два щата са без значение, защото Аризона започва да се обръща, както очакваха в щаба на Тръмп. Повтарям, Аризона започва да се обръща.

В продължение на 2 дни местните власти там бяха обявили резултати на базата на 84% преброяване, при което Байдън имаше ок. 170 хил.гласа преднина. Преди три часа обявиха още 2% от гласовете, които са преброени (вече общо 86%) и тази преднина се стопи със сто хиляди гласа. Към момента Байдън води само с 69 хил.гласа, а предстои да се проброят още 14% от подадените гласове. Тези оставащи гласове са главно подадени по пощата в изборния ден или предния ден. И тук е спецификата в Аризона – по пощата в изборния ден или непосредствено преди него гласуват предимно републиканците. Демократите са гласували доста по-рано. Тези гласове идват предимно от твърдо червени окръзи, както и от предградията на Финикс, които са също червени. Ще аидим дали ще са достатъчнида стопят преднината на Байдън. Ако Тръмп успеее да спечели Пенсилвания и Джорджия (Сев.Каролина вече е бетон), и обърне Аризона, то победата ще е за него. Притесненията са от машинациите. Но нищо не е приключило“, казва още Цеков.

„Втората добра новина е, че републиканците запазват мнозинството си в Сената и ще увеличат присъствието си в долната камара. За сравение, през 2016 г. Тръмп спечели освен Белия дом още и мнозинствата в Сената и долната камара. Няма синя вълна, каквато предвиждаха много от американските социолози.

Тръмп печели исторически висок вот за Републиканската партия, незапомнен от времената на Никсън и Рейгън. Рухва митът, че малцинствата са срещу него.

Подкрепата от латиноси и афроамериканци е удвоена в сравнение с 2016 г., а изборите във Флорида са най-голямото доказалство, за рухването на митът за „расиста“ Тръмп срещу когото били малцинствата. Същото се отнася и до работническата класа и белите жени от предградията – по-висока подкрепа от предните избори.

Очакват ни напрегнати дни до обявяването на окончателните резултати в Пенсилвания, Джорджия и Аризона. Добавям и Невада, където разликата сега е само 7800 гласа, а Тръмп има повече електорален резерв.

Не слушайте какво говори тази или онази медия. Битката е на терен. Към този час на 5 ноември, нито Байдън, нито Тръмп могат да се смятат за сигурни победители.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК