Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Отново напрежение между бившия премиер и настоящия министър на вътрешните работи. В интервю за журналиста Сашо Диков по телевизия „Евроком“, Бойко Рашков показа документи, които показвали, че бившият премиер е оказвал натиск на свидетел по дело. Целта била да спаси свой министър от влизане в затвора, обяви Рашков.

Преди седмица пред Сашо Диков, служебният министър Бойко Рашков разказа за случай с човек, получил директна заплаха от бившия премиер Бойко Борисов. Седем дни по-късно Рашков показа документи и разказа как случаят е бил потулен, предава Bulgaria On Air.

„На базата на тази заплаха, той е принуден да се яви отново пред съда, и да заяви, че не поддържа показанията, които е дал преди това. Показанията, начинът, по който този човек се изразява, са знак за това, че той е притеснен. Самите показания са много объркани, някъде дори не се знае какво иска да каже“, коментира още Рашков.

Той показа и досъдебно производство с данни за още престъпления.

„Има данни за извършено престъпление на един от министрите на Борисов. На практика министър-председателят се е застъпил за този министър. За да не отиде на съд, е принуждавал този човек да оттегли своите показания, въз основа на които, ако те бяха останали – този министър щеше да влезе в затвора, защото става дума за 200 000 лева към онзи момент. Хората са се опасявали от Борисов, дори тези, които са разследвали“, добави още министърът на вътрешните работи.

Рашков заяви, че няма да изпрати сигнала до прокуратурата, призова ги да се самосезират, тъй като не вярвал в ръководството на държавното обвинение. Засега от ГЕРБ не коментират показаните от Рашков документи.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.