Бойко Борисов: Тежките времена предстоят!

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Тежките времена предстоят. Това каза на редовно правителствено заседания премиерът Бойко Борисов, предвид ситуацията с разпространението на коронавируса у нас.

„Маските не са, за да запушим устата. Световната икономика по никакъв начин не се възстановява. Нищо не подсказва, че сме преодолели от медицинска гледна точка кризата с коронавируса, и вместо да търсим максимална консолидация в държава, някои критикуват и считат, че ще се справят по-добре. В тази ситуация всяка нация, трябва да бъде мобилизирана и политическата класа трябва да дават тон“, заяви Борисов, предава БГНЕС.

„Представете си днес да издадем заповед за 6 седмици хората да си стоят вкъщи. Трябва ли да не можем да се пазим и със заповеди това да се постига. Най-лесното е да се затваря, трудното е да се научим, че трябва да спазваме мерките. Няма да издържат системите, финансовите и да няма приходи. Тогава ще се разпадне държавността, като не останат пари за пенсии, заплати. Молбата ми е да покажем, че демокрацията не е само права, а и отговорност. Ако е със заповед и фашизъм: ОК, ако само трябва да спазваме, ни е сложно. Кое е сложното да се дезинфекцираш, да спазваш дистанция?“, попита той.

Борисов подчерта, че актуализираните планове за приходите вървят с добри темпове и в същото време кризата ще настане догодина.

Премиерът поясни още, че в световен мащаб, много по-развити държави от нас, продължават да се лутат и да нямат решение, което да може да се изпълни от всички заедно.

„Мелбърн го затвориха, САЩ излизат от СЗО, Белград предложиха мерки и виждате как хората реагират. Считаме че България, като развита демокрация – хората могат да спазват, когато са добре информирани. Интересни са ми нашите колеги от дясно когато кажат, че трябва да затваряме и отново да приведем градовете в карантина. Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, носенето на маска и дистанцията, е единственото, което предпазва от заразяването. Какво излиза, че ако има заповед и диктатура, и ще изпълняваме. Защо е нужна заповед, за да кажат, че някой ги затваря, да им запуши устата. Дали да отидеш на мач, бар, на театър и кино е избор на всеки един човек. Необходимо ли е със заповед отново да се затваря?“, попита отново той.

Накрая премиерът Бойко Борисов благодари на медиите, че информират хората за разпространението на вируса в световен мащаб.

Оставете коментар: