Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи днес на Конгреса на ЕНП в Загреб кандидатурата на българския еврокомисар Мария Габриел за заместник-председател на Европейската народна партия.

„Ресорът на Мария Габриел в следващата Европейска комисия „Иновации и младеж“ е един от най-хубавите и модерните. Тук влиза образованието, младежта, спорта, културата. Всичко, което сме искали да получим“, подчерта председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов изтъкна, че начинът, по който вчера новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен представи Мария Габриел на Конгреса и последвалите бурни аплодисменти от европейските лидери – са показателни за нейните качества и авторитет в Европа.

„Ако колегите от ЕНП подкрепят кандидатурата на Мария Габриел за заместник-председател на партията – това ще бъде поредното голямо признание както за България, така и за ГЕРБ“, каза той.

Бойко Борисов даде своя глас за еврокомисар Мария Габриел, която е номинирана за поста зам.- председател на Европейската народна партия. Очакванията са тя да получи голяма подкрепа и да заеме една от десетте заместнически позиции в партията.

Доналд Туск e новият президент на Европейската народна партия
След гласуването премиерът замина обратно към България.Резултатите от вота ще са ясни в ранния следобед.

„Подкрепих кандидатурата на Mariya Gabriel за заместник-председател на EPP – European People’s Party Тя е изключително подходяща за поста и съм сигурен, че с нейните качества ще помогне на партията и на Европа. Подкрепата на колегите за кандидатурата ѝ ще бъде поредното голямо признание както за България, така и за ГЕРБ. Пожелавам успех на Мария!“, написа Борисов във Фейсбук, след като даде вота си.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2592277711000283

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.