Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Премиерът Бойко Борисов подкрепи донорството и извършването на трансплантации у нас.

„В България се правят най-модерните операции, трансплантации, имаме прекрасни хирурзи“, заяви той.

По думите му при успешна трансплантация „част от теб продължава да живее и спасяваш живот“. Какъв е проблемът с предразсъдъците – никакъв, коментира той.

В началото на заседанието на правителството здравният министър Кирил Ананиев разказа пред колегите си за започналата вчера национална кампания за подкрепа на донорството.
В рамките на „Да! За живот!“ ще бъдат разпространени карти, с които всеки приживе може да изрази желанието си да бъде донор. Това желание няма юридическа стойност, но по думите му, може да помогне на близките в такава ситуация да вземат информирано решение.

Искаме да предизвикаме дискусия, с която да помогнем на хората, нуждаещи се от трансплантация, да се радват на здрав и достоен живот, обясни Ананиев.

От своя страна премиерът каза, че вече е направил това и призова всеки един да се замисли и да го прецени.

И ако толкова си мислят какво би се случило, като дадеш орган, да си помислят чисто егоистично – продължаваш да живееш, коментира премиерът.

Ананиев посочи, че подкрепа има и сред религиозните общности у нас за хуманния акт.

„Не само душата, но и нещо още да продължи да живее от човека“, каза Борисов и напомни, че „човек не знае кога може да му се случи“.

С днешна дата 1151 българи чакат животоспасяващата операция.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US