Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Има много села, в които не се разходва разумно водата и трябва хората да свикнат, че вече не вали като едно време“, заяви обаче Борисов. „Недоволни винаги ще има и щом могат да си изразяват недоволството, значи има недоволството. А родителите им на сегашните недоволни едно време ни спазваха и дори един виц не можехме да кажем срещу властта. Сега са на площада и си казват когато, където и каквото искат. Това каза премиерът Бойко Борисов на инспекция в Габрово, заради водната криза в региона. С премиера е и Томислав Дончев.

Кметът на Габрово заяви, че чакат с нетърпение и достигането на магистрала „Хемус“ до града, защото ще се съживи икономиката. Томислав Дончев припомни, че в града и региона има много ниска безработица и куп работещи производства.

Борисов пък напомни, че „къртиците“, които са копали метрото в София ще копаят и тунелите в района на Габрово, а след това много му се иска да се започне и строежа на тунел на Петрохан.

„Кметовете трябва да оказват контрол за превенция на коронавирусната епидемия, тъй като броят на заразените расте и не бива да прехвърля определени стойности, над които здравната система ще се задъхва. „Затова и увеличихме парите на социалните работници и помагаме и на бизнеса в тази криза“, каза още Борисов.