fbpx

Бойко Борисов: Магистралите ни заслужават предаване по Discovery ВИДЕО

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Премиерът Борисов похвали строителството на магистрала „Хемус“ между Ловеч и Плевен. Той беше на инспекция с джипа, местните го посрещнаха с викове „Бойко, Бойко“.

„Българските строители от цялата страна правят уникални неща. Никой не е смятал да строи „Хемус“, само са лъгали“, отсече Борисов и съобщи, че в края на ноември ще бъде пусната отсечката на магистралата от Търговище за Варна. По думите му си заслужава предаванията по Discovery за строежите си заслужавало да видят направения лот.

Премиерът подчерта, че във Видин и Ботевград-Мездра също се строи много. „Така че Севера и Северозапада много бързо се развиват“, каза той и заръча да се разказва на младите хора какво се прави.

Борисов за пореден път коментира протестите като изтъкна, че всеки има право на действия в рамките на закона. „Хубаво е да прожектират филмчета, не е лошо, демокрация е, но това е което ние трябва да оставим на следващите поколения. Нека да предложат програма и след няколко месеца са изборите“, каза премиерът.

Обсъжда се възможност за промяна на закона така, че населените места със 100 души също да могат да си избират кмет, а не да им се назначава. Това стана ясно от думите на премиера.

„Днес говорих с кмета на Калофер, с тези на малките общини, свързах ги с Кирил Ананиев и в четвъртък ще се срещнат. Ако трябва да се промени и закона за финансирането, защото има по-големите кметове, които отпускат на малките и ние преведем парите, а те не им ги дават.

Това ще го помислим в закона и може населените места с до 100 човека да си избират кмет, защо да им го назначаваме“, разкри Борисов.

Оставете коментар: