fbpx

Бойко Борисов: „Кръстникът“ Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Знаем защо ни е сърдито това момче в МФ – защото не му позволихме да източи ББР

„Кмете, казвай, какво сме направили“, обърна се Борисов към кмета на Своге в село Губеш, където отиде да провери как са ремонтирани покривите на пострадалите жители на селото.

„Къщите са вече с ремонтирани покриви, виждате разликата там, където са били разрушени и готовите нови покриви. Благодарение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която отпусна 100 000 лв. са поправени покривите. 10 200 лв. е покривът на едната от къщата, 12 000 лв. е другият покрив“, обясни кметът на община Своге.

„Към днешна дата всички пострадали вече са с нови покриви. Искам да кажа, че Вашата помощ това нямаше да се случи. Изпратихме писмо до МС, а те отговориха, че се праща на МФ. Оттам никой не ни се е обадил. От „Бедствия и аварии“ ни отговориха, че не сме подали целия набор от документи. Как можеше хората да чакат 3 до 6 месеца? За да получат 300 лв“, обясни кметът на Своге от ГЕРБ. „Трябваше да има специално решение на МС, както беше по Ваше време“, добави той.

„Това е селото, което най-много пострада от тайфуна. Понеже министърът на финансите има много работа. Той трябва със шефа на данъчните да вършат какви ли не други неща, по-точно, че били увеличили приходите. Това е абсолютна лъжа. Взели парите от АМ „Хемус“ и ги написали като приходи“, каза Борисов.

„Те се оказаха, както неговите съдружници казаха – много умен, но мошеник, измамник. не знам какво им харесаха в първия момент, но Киро Язовиро, както ми казва Нанков, не се появи никъде. Днес казал, че бил спрял финансовите потоци – измамникът такъв – към ГЕРБ Към ГЕРБ никога не е имало финансови потоци.

Видяхте нашето отношение. Не е имал авария, бедствие, където да не отидем – с Младен и други министри – да помогнем като бях премиер. Тези сегашните бързат да крадат. Кръстникът Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Колоните с бежанци са огромни, натиска е огромен, а МВР се занимава да ходи при жената на кмета – да го издаде.

Знаем защо ни е сърдито това момче в МФ – защото не му позволихме да източи ББР. Служебното правителство така се дискредитира, че Румен Радев ще падне. Ние няма нито да ги подкрепяме, нито да гласуваме с тях.

Но да направим следното уточнение – на предишните избори беше създадена илюзия, че без ГЕРБ може да се направи правителство. Сега ако има нови избори, след тях няма да има илюзии – просто ще знаем, че ще харчат пари за избори – 100 млн. – и след това няма да се направи правителство. И Румен Радев е най-виновен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *