fbpx

Бойко Борисов: Без маски на открито, ако няма струпване на хора

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Правителството е обезпечило доставките на „Ремдeсивир”

Премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър проф. Костадин Ангелов много точно да се опише кога трябва да се носи маска на открито.

„Настоявам в заповедта да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание“, категоричен бе Борисов, съобщава NOVA.

„Обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време броят на заразените върви нагоре в цяла Европа, затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на заседанието на правителството.

„Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал. Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия“, изтъкна още министър-председателят.

Той добави, че много държави в Европа са въвели задължителни маски, в сила са извънредни положения, затворени са училища, ресторанти, обекти.

„Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани“,допълни Борисов.

Днес правителството е обезпечило доставките на „Ремдeсивир”, с които се осигурява лечението на пациентите с COVID-19 до края на март 2021 г.

Оставете коментар: