Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Това, което Путин направи в Украйна, е върхът на идиотизма. Това заяви в интервю за интернет изданието GORDON Юрий Швец, бившият агент на КГБ, състудент на Владимир Путин и доскорошен негов приятел.

По думите му преди година или две „нещо му е станало“ и вече не бил същият човек.

Според него през последните 20 години Путин не е правил големи глупости и не е проявявал каквато и да е рискова решителност, само добре премислена. 

„Погледнете го само, той е отчаян страхливец, медиен мачо. Гледате това бункерно същество, което седи на 7-10 метра от най-близките си сътрудници. Той е в паника за живота и здравето си“, казва Юрий Швец и дава като контрапункт поведението на американския президент, който се срещна с бежанци от Украйна и посети американска военна база в Полша, в която седна сред войниците и яде пица с тях.

„Не съм допускал, че може да нападне Украйна, защото винаги съм разсъждавал от гледна точка на това какво точно би му донесло това лично на него и на Русия. А подобно действие би било връх на идиотизма, безумие. И той той избра идиотизма“, казва бившият разузнавач от КГБ.

Според него все пак Путин не би натиснал ядреното копче от „чисто животинско чувство за самосъхранение“.

„Допускам, че краят му ще е като на Муамар Кадафи. Историците след сто години няма да могат да разберат как една хилядолетна цивилизация може да престане да съществува заради един мръсник“, добави Швец.

Той казва и че е напълно сигурен, че американското военно разузнаване знае много добре точно в кой бункер се крие руският президент.