Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Бившият президент на САЩ Джими Картър е приет в болница в Джорджия за лечение на инфекция на уринарния тракт, предаде Асошиейтед прес.

Диана Конджилео, говорителка на организацията Център „Картър“, заяви, че в края на миналата седмица 95-годишният бивш президент е бил приет в лечебно заведение в град Америкус, щата Джорджия. „Той се чувства по-добре и очаква с нетърпение скоро да се прибере у дома. Ще разпространим изявление, когато бъде изписан за по-нататъшна почивка и възстановяване у дома“, добави тя.

През последните години Картър се справи с няколко предизвикателства за своето здраве.

В началото на ноември т.г.Джими Картър постъпи в университетската болница „Емъри“ в Атланта за хирургическа процедура по намаляване на вътрешночерепното налягане, което е резултат от кървене, получено при неотдавнашни негови падания, се казва в съобщение на Картъровия център, цитирано от Ройтерс.

95-годишният Картър – най-старият жив президент на САЩ, преди няколко седмици падна в дома си в Плейнс, щата Джорджия, и счупи кост на малкия таз. Това наложи той да постъпи в болница, но бе изписан няколко дни след инцидента. При предишно падане през октомври се наложиха няколко шева по лицето му.

Той обаче бързо поднови заниманията си по проект за изграждане на домове за фондацията „Обиталище за човечеството“. Още по-рано, през май т.г., Картър си счупи бедрената кост, също при падане вкъщи, което наложи да бъде опериран.

Картър бе президент в периода 1977-1981 г., припомня БТА.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US