fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Почина бившият дипломат, посланик и писател Богомил Герасимов, съобщиха негови близки в социалните мрежи.

Богомил Герасимов е роден на 8 януари 1931 г. в Кюстендил. Той е дипломат, журналист и писател. Бил е посланик в Индия, Индонезия, Англия, Япония. Последният му дипломатически пост е посланик на България в Мексико през 1976-1982 г., време на особено оживени връзки между двете страни, увенчани с тържественото честване на 1300 годишнината на нашата държава в Мексико – но не и в България.

След завръщането си посланик Герасимов е уволнен от Министерството на външните работи.

Автор е на книгите „Паякът от Хампстед“, „Чудовището от Рокайла“, „Операция „Зомби“,„Кукулкан слиза от небето“ и други. Повечето от сюжетите на книгите му се основават на богатия му опит като дипломат в Индия, Индонезия, Англия, Япония и Мексико.

В „Дипломация в зоната на кактуса – допълнено и преработено издание“ Богомил Герасимов разказва подробно за приятелството си с Людмила Живкова, за техните срещи и разговори и излага своята теория за загадъчната й смърт.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.