Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Белгия изготви списък с магазините, които могат да работят по време на обявения втори за тази година локдаун заради коронавируса. Сред тях са обектите от първа необходимост, като хранителни стоки, аптеки и банки.

За изненада на цветарите се оказа, че също остават отворени, могат да продава цветя, но не и коледни декорации, тъй като се смятат за ненужни вещи.

Решението на правителството беше посрещнато изключително остро от сектора, тъй като ги лишава от немалко приходи по това време на годината.

Собственик на ателие за цветя в регион Фламандски Брабант разказа пред телевизия NWS, че решението ще струва на цветарския бизнес около 50 000 евро.

„Не ни е позволено да продаваме половината си неща. По това време на годината цветните коледни декорации съставляват около три четвърти от оборота ни“, оплака се цветарят Дирк, който се опасява, че купувачите масово ще прекосят границата и ще купуват цветни коледни декорации в Холандия.

„Вече започвам да си мисля дали не ни оставиха отворени, само за да не се налага да плащат безвъзмездна помощ. Хората ще се отправят към Холандия за своя коледен магазин.

Ателието възнамерява да опита да продаде някои цветни коледни декорации чрез Facebook, тъй като онлайн продажбите са разрешени.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК