Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Свободна Wi-Fi зона за гражданите и гостите на София бе представена днес в Южния парк от зам.-кмета по дигитализация на София Генчо Керезов.

В Южния парк на входа откъм ул.“Бяла черква“ той показа иновативна Wi-Fi пейка, със специално соларно зареждане. Тя ще предоставя възможност за зареждане на мобилни устройства и свободно ползване на Wi-Fi интернет по време на разходка или работа на открито в близост до пейката.

Като част от стратегията за дигитална трансформация на кмета на София Йорданка Фандъкова, реализираме редица проекти с цел да превърнем София във все по-умен град, заяви Керезов. По думите му от ключово значение е свързаността в града. Поради това с нашите партньори изградихме четири нови wi-fi зони в три от най-посещаваните паркове на столицата. Две от зоните с безжичен интернет са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „Бяла черква“ и ул. „Нишава“. Другите локации, в които посетителите могат да ползват свободно Wi-Fi, са съответно в Борисовата градина и Докторската градина, информира зам.-кметът.

Проектът включва също и специална начална страница, която ще се зарежда на всеки смартфон при използване на Wi-Fi мрежата в тези зони и ще дава информация за предстоящи събития от културния и спортния живот на града, информира БТА.