fbpx

Бебе ваксинирано по погрешка с ваксина срещу COVID-19

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

6-месечно бебе от Чили е било ваксинирано по погрешка с китайската ваксина срещу новия коронавирус. Родителите го завели в медицински център в градчето Виарика, където е трябвало да му бъде поставена друга ваксина, тъй като навършило половин годинка.

По време на манипулацията обаче медицинската сестра се объркала и инжектирала детето с препарата на „Синовак“ срещу COVID-19. Щом била установена грешката, бебето е било поставено под лекарско наблюдение, а здравните служби в латиноамериканската държава са започнали проверка по случая за изясняване на обстоятелствата.

Обезпокоени сме за здравето на бебето, въпреки че до този момент не е дало индикации за тревога. Медицински екип е в дома на семейството, където продължава да наблюдава момиченцето, в случай че възникнат нежелани реакции, съобщиха за медиите здравните власти във Виарика.

Ваксините, които се прилагат в Чили, са предназначени само за лица над 16-годишна възраст, тъй като при клиничните тествания не са участвали бебета или малки деца, поради което ефектът за тях на този етап е все още неизвестен, информира местното онлайн издание La Tercera.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *