Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Сирийският президент Башар Асад обвини САЩ, че продават на Турция петрола, който са откраднали от страната му.

Според него няколко хиляди американски войници, включително персонал от частни компании, били окупирали огромни територии в Сирия.

„Преди американците тези петролни кладенци бяха използвани от Фронт „Ал Нусра“, след като ДАЕШ дойдоха и изгониха „Ал Нусра“ – или по-скоро след като се сляха с „Ал Нусра и всички те станаха ДАЕШ, те също крадяха и продаваха петрол. Къде? Те го продаваха през Турция. Сега Америка е тази, която краде петрол и го продава на Турция“, подчерта Асад.

Той също така отбелязал, че Вашингтон разчитал на терористи в Сирия, изтъквайки, че американските сили ще напуснат страната, когато няма да има перспектива за американско присъствие след освобождаването на страната. По думите му в момента имало поне няколко хиляди американски войници и наемници, сражаващи се в страната.

„САЩ разчитат в голяма степен на частни военни компании, подобни на Blackwater, в тази война. Така че дори и да имат няколкостотин американски войници в Сирия, те все още имат няколко хиляди – може би дори десетки хиляди цивилни, които работят за тези частни военни компании и се бият в Сирия.

Следователно точната цифра е трудна за установяване, но определено е няколко хиляди души“, допълни сирийският държавен глава.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US