Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Втората Балканска конференция по персонализирана медицина ще се проведе в София на 24 и 25 октомври. Специален гост ще бъде еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел.

Конференцията има за цел да насърчи сътрудничеството между държавите от Балканския регион, които могат да бъдат модел и на останалите европейски страни. Експертите ще се фокусират върху намирането на оптимални пътища за интегрирането на персонализираната медицина в здравните системи на страните от Европейския съюз.

Те ще обсъдят възможностите за ускоряване на въвеждането на иновативните лекарства и диагностични средства в клиничната практика, изграждането на необходимата за това правна и регулаторна рамка и подобряването на достъпа на пациентите до иновативно лечение.

Пленарните сесии на конференцията са посветени още на темите за геномиката, патологията на персонализираната медицина и персонализираната медицина в онкологията, неврологията, психиатрията и при редките болести.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК