Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Според Атанасов министър Бойко Рашков дава сигнал, че прокуратурата пречи за осъществяването на проверките

„Тежкото напрежение между МВР и прокуратурата говори, че има сериозен проблем. Вместо да има взаимодействие между тях за разкриване на злоупотребите на управлението на Бойко Борисов, виждаме съпротива от страна на прокуратурата“. Това заяви пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Според него министър Бойко Рашков дава сигнал, че прокуратурата пречи за осъществяването на проверките и се опитва да разстройва работата на службите и от публичните факти тази констатация се потвърждава:

„Става въпрос за координиран отпор от страна на прокуратурата срещу действията на МВР за изясняване на обстоятелствата как се е възползвала властта, правителството на Борисов за събиране на информация срещу политически противници“.

Атанасов коментира, че от служебния премиер и от министър Рашков са били потвърдени думите му пред БНР, че е имало злоупотреба със СРС и запита защо прокуратурата не съдейства на предприетите от МВР действия за изясняване на фактическите обстоятелства за това.

„През годините на последното правителство на Борисов се е създала симбиоза, при която има размиване на границите между властите, и прокуратурата в определени случаи се възприема като началник на определени звена от изпълнителната власт, от силовите служби в МВР, което е абсолютно недопустимо“, заяви той.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.