fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Основната роля на държавата трябва да бъде да премахне монопола на рафинерията „Лукойл“ на българския пазар“, заяви финансовият министър Асен Василев в предаването 120 минути по bTV.

„Имаше две цели с прекратяването на дерогацията. Едната е максимално скоро да се прекрати, а другата – да се прекрати плавно така, че да няма сътресения на вътрешния пазар в България. Оттам според мен идваше донякъде и конфликта, но в крайна сметка се стигна до решение, което да постига и двете цели“, каза още той.

Василев каза, че не може да разкрие откъде е информацията, че рафинерията „Лукойл“ се продава, но тя е реална и предоставена на парламентарните групи.

„Ако не се справя с Бюджет 2024, директно си отивам“, посочи още той.

„Ако нямаме салдо 3% тази година и не постигнем салдо 3% до година, това означава една основните заявки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо ако се случи – аз директно си отивам, но аз лично не вярвам, че ще се случи. Работи много усилено, за да не се случи“, каза Василев.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.