Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Българин, македонец и швейцарец бяха арестувани от властите в Сицилия за кражба на луксозен автомобил, за незаконно носене на огнестрелно оръжие, за притежаване на подправени ключове за кола. И тримата арестувани са жители на Швейцария. Според сицилианските медии става въпрос за 52-годишния Валентин Цветанов Викьов, Усейни Сани (29) и Маурицио Кочоло (49), предава „24 Часа“.

Мъжете били заловени от карабинерите на Джаре и Фиумефредо (Сицилия) на мястото на престъплението.

Местен жител, който купил на лизинг луксозен автомобил Мерцедес класа А Аmg, обявил пред компанията за лизинг, че заради икономически затруднения не може да изплаща повече колата си. Затова заявил готовността си да я върне.

Една вечер карабинерите на Сицилия получили сигнал от дъщерята на собственика на въпросния „Мерцедес”, че трима мъже разбили вратата на гаража им в Макия ди Джаре, и след като отворили колата, избягали с нея. Властите започнали веднага издирването на крадците и успели да ги спрат с колата на улица в селището. Тримата обаче казали на карабинерите, че били натоварени от компанията за лизинг с поръчката да приберат колата.

Карабинерите претърсили тримата и фургона „Фолксваген”, с който се придвижвали, след което открили пистолет с пет патрона, три ножа, 4 бухалки, шперц и две съоръжения за отваряне на автомобилни врати. Освен този комплект инструменти, крадците разполагали и с две големи кучета. Тримата арестувани били изпратени в местния затвор, а животните били поверени на приют за кучета.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.