Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Срещу нас беше използван електрошок, оплакаха се Денис Шейтанов и Руслан Добровски

Задържаните за обир на апартамент в Бургас украински граждани, откъдето са взели над 100 000 лева, се оплакаха от полицейско насилие. Двамата украинци – 37-годишният Денис Шейтанов и 45-годишният Руслан Добровски, за чиято престъпна дейност беше съобщено на брифинг по-рано днес, бяха доведени в съдебната зала с насинени лица, информира БТА.

Мъжете поискаха отвод на наблюдаващия делото прокурор Христо Христов, но районните магистрати не уважиха искането. Мнението на задържаните е, че именно прокурорът е трябвало да съблюдава действията на полицията при и след задържането им. Според съдия Яна Атанасова доказателства, които подкрепят твърдението им за насилие, към този момент липсват.

Въпреки това Районна прокуратура – Бургас ще се самосезира и ще извърши проверка, стана ясно по време на заседанието, на което се гледаше мярката за неотклонение на двамата украинци. По искане на служебно назначения защитник на задържаните – Пламен Найденов, мярката им беше гледана при закрити врата. По-рано днес от държавното обвинение обявиха, че ще настояват за налагането на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

„Не сме виновни. Срещу нас беше използван електрошок. Все едно бяхме в Гестапо“, заяви пред съдебния състав 37-годишният Шейтанов, който беше подкрепен в думите си от Руслан Добровски. Двамата поискаха да бъдат прегледани и записите от камерите в ареста.

Мъжете са задържани за срок от 72 часа след специализирана акция на Криминална полиция. По повдигнатите им обвинения могат да бъдат осъдени на затвор от 3 до 15 години. При претърсвания на обитаваните от тях жилища е открито голямо количество инструменти за извършване на обири – шперцове, къртачни машини, пили и др. Иззети са над 110 000 долара и 40 000 евро. Предполага се, че са действали в тандем изключително интензивно през последните няколко месеца на територията на областта. В хода на разследването е установено, че двамата са осъждани за обири в Украйна.

Рекламирайте в Novinarnik.BG