Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Рокади на върха на новините на Би Ти Ви. Венелин Петков вече не е директор на Дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“. Дългогодишният журналист не само че няма да бъде шеф на новините, но и няма повече да работи в телевизията.

Неговото място ще заеме водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Промените не свършват дотук. Маргарита Александрова вече няма да заема поста програмен директор. Сменя я Христо Хаджитанев.

Смяната на ръководните постове в Би Ти Ви идва след назначаването на Мартин Швехлаг за изпълнителен директор. „Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, коментира след назначението си Швехлаг.

Той пое поста от Флориан Скала само два месеца след продажбата на телевизията на чешкия милиардер Петр Келнер. Тогава бяха назначени и две нови лица в ръководството на Central European Media Enterprises Ltd., част от която е българската „БТВ медиа груп“. Любош Йетмар стана главен изпълнителен директор CME Bulgaria, като тогава уточниха, че постът му няма да измести този Флориан Скала. А Дидие Щосел, който ръководеше години наред „Нова броудкастинг груп“ до придобиването ѝ от компания, свързвана с братята Кирил и Георги Домусчиеви, бе назначен да ръководи бизнеса на СМЕ на всички останали придобити пазари – Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК