Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Анимационният сериал за пораснали „Семейство Симпсън“ си направи тънка шега с Брекзит в най-новия си епизод, чиято премиера беше преди няколко дни, пише novini.bg.

В епизод 5 от сезон 32 (или общо епизод 689) се появява табела над кръчма, на която пише: „Брекзитиращият лебед“. На табелата има картинка, на която лебед се прострелва в крака. В Англия е традиция кръчмите да имат животински имена, свързани със странни дейности, които въпросните животни извършват, но „брекзитиращи“ досега не е имало.

Историята е написана от Ал Джийн и действието се развива в Англия, заради което е и появата на табелата.

Феновете на шоуто се забавляваха откровено с тънката подигравката.

„Семейство Симпсън“ е шоу, известно, освен с много други неща, и с това, че „предрича“ истински събития години, а дори и десетилетия преди да са се случили.

Като например избирането на Доналд Тръмп за президент, появата на Грета Тунберг, а според някои конспиратори – дори 11 септември 2001 г. и атаката над кулите близнаци в Ню Йорк.

В случая обаче не става дума за „предричане“, а за скрит коментар на социално-значимо събитие, но феновете на шоуто са очаровани от начина, по който се поднася.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК