На 25 юни в полицията бил получен сигнал, че в къща в село Дървари чужденецът е завързал въже около шията на бившата си приятелка – на 50-години, негова съгражданка, качил я против волята ѝ в джип „Гранд Чероки“ и се е отправил в неизвестна посока.

Полицейски екипи се отзовали веднага на сигнала и около 30 минути по-късно в гориста местност установили паркирания джип. Навлизайки в гората те станали свидетели как мъжът нанася удари с дърво по главата на жената и незабавно го задържали.Пострадалата е откарана в болницата с хематоми в областта на шията, охлузвания и синини, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство.Междувременно Окръжната прокуратура в Бургас поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 51-годишния англичанин Алън, който закла и зарови бившата си изгора – 49- годишна българка в сунгурларското село Терзийско.

Делото за мярката трябваш да започне в 13 ч. днес в Бургаския окръжен съд, но липсата на преводач го отложи за 15 ч., обясниха от Съдебната палата. Британецът е с повдигнато обвинение за убийството на 49-годишната Калина от Терзийско. Трупът й бе открит на 25 юни зарове в отходна шахта, в задния двор на неин имот. По тялото имало няколко прободни рани, нанесени с нож.По-късно англичанинът, който няколко години живеел с българката на семейни начала, направил пълни самопризнания. Той извършил убийството под въздействието на алкохол и от ревност.