Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Ако хората спазват правилата, рискът от заразяване с COVID-19 е минимален. Ако обаче не ги спазват – ще ни принудят да върнем мерки, които не са желани от никого“ Това коментира тази сутрин пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него обаче масово хората в страната спазват противоепидемичните мерки. „Проблемът е по-скоро с по-младите хора, за които рискът е минимален и това им дава самочувствие и липса на страх“, смята той. Ангел Кунчев отказа да се ангажира с прогноза как ще се развие епидемичната обстановка в следващите месеци, но все пак призна: „За момента успяваме да не допускаме хората да не могат да се лекуват, но сме на границата на някои места да се изпуснат нещата“.

Той напомни и, че има много неща, които са важни за правилното провеждане на PCR тестовете, включително и начинът на взимане на пробата, кога точно се е случило това, как и за колко време тя е транспортирана. Кунчев подчерта, че е най-добре тези тестове да се правят, когато хората вече имат изразени симптоми. Той призова работодателите да съсредоточат усилията си не в тестване на служителите си, а в осигуряването на безопасни условия на работа.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК